Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η παράσταση της νιφάδας


Μην είσαι ανυπόμονη μικρή μου Ορέστεια,είσαι μια λευκή  χορεύτρια και θα περιμένουμε μαζί να χτυπήσει το καμπανάκι της παράστασης,είπε η Δανάη,η μικρή λευκή μπαλαρίνα.Θα έρθει η σειρά μας.,Είναι η εποχή μας αλλά πρέπει πρώτα να ετοιμαστούμε.
Περιμένουν να μας δουν στη παράσταση της νιφάδας.Βάλε τα άσπρα σου μποτίνια και το ολόλευκο κασκόλ σου ,θα ξεκινήσουμε σε λίγο.
Να, ο κύριος Βοριάς  χτυπάει ήδη το καμπανάκι.Ετοιμάσου...
Ε μικρή μου... ετοιμάσου...έρχεται η σειρά μας
Μα να σου πω κι αυτό για να ξέρεις ,όταν βγούμε από το μπαμπακιένιο μας σπιτάκι,η παράσταση θα δωθεί προς άγνωστη κατεύθυνση.Ο κύριος Κρύος θα είναι παγωμένος.Θα μας παρασύρει ο κύριος  Αέρας με το μελωδικό του ήχο.Θα στροβιλίζουμε στη παράσταση μας και οι πιρουέτες μας θα είναι μοναδικές.
Ω , Ορέστεια...η πορτούλα άνοιξε ,κράτα μου σφιχτά το χέρι να μην χαθούμε.
Φύγαμεεε....
Μη φοβάσαι μικρή μου ...άνοιξε τα ματάκια  σου και αφήσου να σε παρασύρει η μελωδία του κύριου Αέρα.Οι πιρουέτες σου είπαμε θα είναι μοναδικές ,εσύ μόνο μπορείς να τις κάνεις ,μη το ξεχνάς.
Δες ,δες εκεί τι μεγάλα βουνά ,μέχρι το μπαμπακιένιο σπιτάκι μας φτάνουν.Άσπρισαν ήδη οι κορυφές τους από  τις άλλες λευκές μπαλαρίνες .Θυμάμαι είχαν ξεκινήσει τη παράσταση τους πριν λίγες μέρες.Τις έβλεπα να ετοιμάζονται ,να χαμογελούν η μια στην άλλη και να δίνουν υπόσχεση για μοναδικές φιγούρες.Ζήλευα μπορώ να πω αλλά περίμενα τη σειρά μου ,έπρεπε να μεγαλώσω λίγο ακόμη.
Ωπ ...περάσαμε τις βουνοκορφές.
Ο κύριος Αέρας άλλαξε σκοπό ,το τραγούδι του πιο μελωδικό και τον σιγοντάρει ο κύριος Κρύος παγωμένος.
Κράτα με .
Θα παρασυρθούμε πάνω στη μελωδία .Θα στροβιλιστούμε ξανά και ξανά.
Ξέρεις Ορέστεια ,μου αρέσει ο χορός ,τον αγαπάω και εσύ χορεύεις όμορφα .Είμαστε δυο όμορφες, λευκές, αφράτες, παγωμένες νιφάδες μπαλαρίνες
Οι άνθρωποι χαίρονται όταν μας βλέπουν.Χαμογελούν."Χαζεύουν" τη παράσταση μας και μιλάνε γι'αυτή με τα ωραιότερα λόγια.
Πολλές φορές μας αποζητάνε και μας περιμένουν με λαχτάρα.Τους αρέσει που σκεπάζουμε τη γη τελειώνοντας τις πιρουέτες μας.Ξέρουν ότι κρατάμε το έδαφος ζεστό και υγρό κάτω από το σώμα μας. Πολλές φορές βοηθάμε τα σπαρτά τους που χρειάζονται ζέστη και υγρασία για να μεγαλώσουν και να ανθίσουν τη άνοιξη,  μια και ο κύριος Κρύος παγώνει το χώμα και κρυώνουν πολύ πολύ οι μικρούλικοι σπόροι.
Αυτοί που χαίρονται πιο πολύ είναι τα μικρά παιδιά Ορέστεια ,είπε η Δανάη, και ξέρεις γιατί;
Διασκεδάζουν!!
Γι' αυτά μικρή μου είμαστε έμπνευση για παιχνίδι.Ότι μπορείς να φανταστείς μπορούν να σκαρφιστούν για παιχνίδι.Γελάνε με τη καρδιά τους όταν μας βλέπουν .Οι χαρούμενες φωνούλες τους φτάνουν απ'άκρη σε άκρη μόλις μας δουν .Τι όμορφα που είναι να τ'ακούς να γελάνε.Είμαστε η χαρά της ζωής τους .Είναι ευτυχισμένα.Και τι πιο όμορφο ,τι πιο ωραίο από ένα μικρό παιδάκι που χαμογελάει η καρδιά του και καθρεφτίζεται στο προσωπάκι του.
Χόρευε μικρή μου Ορέστεια .Η παράσταση μας σε λίγο τελειώνει .Μάλλον εδώ .Εδώ ,λίγο κάτω από τις ψηλές βουνοκορφές.
Βλέπεις το χωριουδάκι με τα μικρά σπιτάκια και τις κόκκινες κεραμοσκεπές;Τις αυλές με τα κάγκελα περιτριγυρισμένες;Εδώ θα υποκληθούμε  και θα λάβουμε το πιο θερμό χειροκρότημα .Θα πέσουμε απαλά στη γη .Θα τη σκεπάσουμε ,όπως και τις κεραμοσκεπές και τα όμορφα και περίτεχνα κάγκελα.Θα γίνου λευκά όλα.
Θα στολίσουμε τα δεντράκια που θα μας φιλοξενήσουν όσο ο κύριος Κρύος παγωμένος κρατάει τα ηνία της εποχής.
Μα για δες, βγήκαν ήδη εξω τυλιγμένα σε πολύχρωμα κασκόλ ,τα παιδάκια .Δες τα χαμόγελα τους,πλατιά και φωτεινά που μπορούν να φωτίζουν περισσότερο από το κύριο Ήλιο.Σου το έλεγα ...είναι απόλαυση το χαμόγελο τους!
Πω πω τι όμορφα που είναι!!!
Έλα Ορέστεια μου κράτα τα το χέρι της Δανάης σου,ακουμπάμε στη γη .Τυχερές είμαστε,τυχερές γιατί θα έχουμε συντροφιά τους μικρούς μας φίλους.
Θα μας κρατήσουν στο χέρι τους και ,τα παιδιά ,ξέρουν να κρατούν τρυφερά και με αγάπη.
Θα φτιάξουν  άνθρωπο από εμάς και θα βάλουν κουμπιά για μάτια και έναπορτοκαλί καρότο για μυτούλα,χαμόγελο φανταχτερό και ένα καπέλο πολύ ψηλό. Θα τσουλήσουν πάνω μας  ,με τα αυτοσχέδια έλκηθρα τους,οχήματα τρελά σε άσπρες κατηφόρες.Γέλια παντού.Πω πω τι χαρά !!
Μου αρέσουν τα παιχνίδια αυτά και τα είχα φανταστεί από τότε που ήμουν μικρούλα τόση δα.
Μα να... είμαστε πάνω στη γη.Η χορευτική παράσταση τελείωσε για μας.
Κάποιες άλλες λευκές μπαλαρίνες συνεχίσουν τις πιρουέτες τους στη μελωδία του κύριου Αέρα .
Ω κύριε Κρύε παγωμένε κράτησε λίγο παραπάνω ,πριν γίνουμε νεράκι και ξεκινήσουμε ένα άλλο μαγευτικό ταξίδι μέσα στη γη, για να χαρούν πολλές μέρες τα παιδιά το κόσμο με άσπρη φορεσιά.

(η πρώτη μου απόπειρα να γράψω ένα παραμύθι- και έμεινε εκεί...2011)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άνεμε, ξέρεις...   Είναι η καρδιά μου...
Προσπαθήστε, συνάνθρωποι, να τους καταλάβετε τους χιονάνθρωπους. Μας μισούνε, γιατί ξέρουνε πως σαν έβγει ο ήλιος ό,τι είναι φτιαγμένο με χιόνι θα λιώσει! Αγγουλές Φ.
Εξήντα χρόνια... Ανηφοριά...   Ισάδα πουθενά...